Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (27 octombrie 1881)

Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (27 octombrie 1881)

de Petre Ispirescu


Bucuresti, 15/27 octombrie, 1881

Iubitul meu, domnule Iarnik,

Trebuie sa se fi insanatosit pina acum sotia dumitale, careia ii trimit respectuoasele mele inchinaciuni.

De mult n-am mai stat noi de vorba. Negresit ca si d-ta si eu, ocupati fiind, n-am avut timp de asa ceva. in privinta afacerii cu cartea noastra, am tot asteptat de la prietenul d-tale instructii si pina azi nu stiu, intorsu-s-a la locuinta d-sale din Transilvania sau tot la Paris este? Cam cum bag de seama zor nu este, si de aceea merge incet. Mie mi-ar fi parut bine daca venea la tipar, spre a o lucra mai pe indelete; caci de urgenta, nu merge asa lesne. Oricum ar fi, eu astept sa vedem ce drum ia arangiamentul manuscriptelor trimise.

Prin scrisoarea d-tale de la 10 august, mi-ai fost fagaduit ca imi vei trimite hainele si toate ce a mai lasat Constantin la Viena. Binevoieste, te rog, iubitul meu, de le trimite, caci are trebuinta de ele.

Pe la noi, azi cind iti scriu, ninge ca in mijlocul iernei. Dupa ce recolta nu prea a fost buna anul acesta, din cauza timpului, apoi vremea cea rece si rea, ce a inceput acum, a apucat si viile neingropate. Nu stiu ce va fi de ele la anul.

Eu am pus sub tipar colectia mea completa de Basme. Am promisiunea d-lui Alecsandri, ca-mi va face o prefata. Te salut pe d-ta si pe intreaga d-tale familie.

Sanatate si voie buna,
P. Ispirescu




Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (27 octombrie 1881)


Aceasta pagina a fost accesata de 1678 ori.
{literal} {/literal}