Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (22 octombrie 1883)

Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (22 octombrie 1883)

de Petre Ispirescu


Bucuresti, 10/22 octombrie, 1883.

Iubitul meu, domnule Iarnik,

D. Samitca din Graiova mi-a cerut sa editez o carticica de basme si snoave. Eu i-am dat cite a voit. Dupa ce le-a tiparit, d-sa le va vinde prin mijlocirea librariei d-sale si scotindu-si cheltuielile, prisosul ce va rezulta, sa-l impartim pe din doua. Eu am priimit conditia. Acum mi-a trimis vro 25 exemplare, ca sa le impart, pe la prieteni, si unul ti l-am expediat d-tale.

Sa nu crezi ca eu te-am uitat. Adesea vorbim in casa despre d-voastra si mai ales cu Constantin, care va doreste. El mai are un an sa-si termine ucenicia de conductor de prese, dupa care va face practica inca un an, si apoi, socotesc sa-l trimit sa dea cu nasul prin streini, ca sa se perfectioneze.

Mi-a facut o mare placere poza familiei d-voastra. Asa cuget sa fac si eu si atunci cel dintii care va dobindi poza noastra vei fi d-ta. Constantin nu mai putea de drag privind pe Iaroslav, pe Hardvig si pe Ida. Se mira de cum s-au facut asa de mari si de frumosi. Sa-ti traiasca, sa te bucuri de dinsii.

Zilele astea voi incepe tiparirea Poeziilor populare adunate de d-ta si de d. Birseanu. D. Sion este insarcinat cu privegherea tiparirei.

Rog pe Dumnezeu sa-mi dea lungime de zile, ca s-ajung sa va vaz in Bucuresti, pe d-ta si pe sotia d-tale, spre a ma bucura de o asa nepretuita vizita.

Eu n-am putut sa ies afara din Bucuresti nici in vara aceasta; imprejurarile m-au tinut pe loc. Sper insa ca la vara viitoare sa pot rasufla si eu nitel.

Pina atunci, insa ma voi lupta, ca si pina acum, cu corecturile tipografiei noastre.

Arata doamnei Iarnik, respectuoasele mele inchinaciuni; iara d-ta priimeste o stringere de mina prieteneasca, de la devotul d-tale,
P. Ispirescu




Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (22 octombrie 1883)


Aceasta pagina a fost accesata de 1662 ori.
{literal} {/literal}