Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (21 octombrie 1879)

Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (21 octombrie 1879)

de Petre Ispirescu


Bucuresti, 9/21 octombrie, 1879.

Dragul meu, domnule Iarnik,

N-am ce sa raspunz la scrisoarea dumitale de la 4/16 octombrie curent, decit ca aprobez comptul ce mi-ati trimis, daca se va adeveri vro eroare din parte-mi la chiria platita drumurilor de fier, dupa recipisa originala ce ti-am trimis-o cu epistola mea tot de la 4/16 curent.

Ma bucur ca Constantin a inceput a rupe nemteste. Am foarte multa speranta in bunavointa d-tale si multa recunostinta d-nei Iarnik pentru buna ingrijire. Nu mai putina bucurie am simtit, instiintindu-ma ca s-a dezbarat Constantin de obiceiul de a dormi cu luminarea aprinsa si ca este speranta a se dezbara si de alte copilarii.

Mi-a parut rau ca a facut Constantin necuviinta de a aruncat scrisoarea in foc, cind i-ai propus sa o inchideti in acelasi plic cu scrisoarea dumitale, spre a cruta portul, pentru care tot astazi i-am scris si lui. De la dinsul n-am priimit nici o scrisoare de rindul acesta, si nici n-are ce sa-mi scrie.

Ma voi conforma dorintei dumitale, spre a-ti trimite banii in ianuarie.

Tocmai cind ma asteptam mai putin din partea d-lui Odobescu, ca unul ce abia a inceput sa se intremeze dintr-o boala grea de stomac, ce a suferit de curind, ma pomenesc ca-mi trimite o prefata la Povestile, unchiasului sfatos, scrisa pe sase sferturi de hirtie. Acum sper ca in curind sa dau la lumina aceste povesti.

Am tot uitat sa-ti spui, de cite ori ti-am scris, ca d. Laurian, batrinul, impreuna cu fiul d-sale cel mai mare, se afla de mai mult timp la Viena, spre a se face batrinului o operatie.

Arata d-riei Iarnik din parte-mi, din partea femeii mele si a tutulor alor mei respectuoase complimente.

Saruta pe copii in locul nostru, iara d-ta priimeste o strinsoare de mina amicala din partea noastra si sa auzim de bine P. Ispirescu




Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (21 octombrie 1879)


Aceasta pagina a fost accesata de 1709 ori.
{literal} {/literal}