Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (19 aprilie 1884)

Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (19 aprilie 1884)

de Petre Ispirescu


Bucuresti, 7/19 aprilie, 1884.

Iubitul meu, domnule Iarnik,

Te fericesc ca imprejurarile te-au ajutat sa-ti ajungi scopul. Ma bucur de bucuria d-tale si de implinirea dorintelor d-tale.

Sunt vinovat ca nu ti-am raspuns indata la scrisorile d-tale. Nu mai caut sa ma dezvinovatesc, inaintea d-tale, carele stii cit lucru am ziua, fiind de prisos. D-ta insuti ai sa-mi fii ingaduitor.

ti-am trimis, dupa cerere, coaiele cite erau tiparite atunci din Poezii populare. Astazi ti-am expediat si pe acelea ce s-au mai tiparit de atunci incoace. impreuna cu acestea, ti-am trimis si un exemplar din coala a 6-a, cu toate ca ti-am mai trimis-o inca o data.

Ca sa nu-ti mai lipseasca, am luat hotarirea ca tot ce-ti voi mai expedia, sa fie date la posta cu recipisa.

in privinta Glosarului d-tale de la Poezii populare, de ai fi fost in Bucuresti, ca sa priveghezi corecturile, mi-ar fi parut rau daca se tiparea intr-alta parte. Deoarece esti la Praga si mie mi-ar veni greu sa-ti trimit corecturile acolo, apoi nu ma stinjeneste intru nimic tiparirea lui in alta parte.

si Academia a incuviintat cererea d-tale, dupa ce d. Maiorescu m-a intrebat daca nu-mi aduce vro paguba intru ceva aceasta cerere.

Peste citeva zile o sa avem un oaspe imparatesc in Bucuresti. Principele si principesa de coroana Austro-ungare. Politia de pe acum a luat masuri ca priimirea sa fie cit se poate de splendida. De alta parte, statul se sileste din toate puterile ca sa le faca petrecerea cit se poate de placuta.

Pe d. Odobescu l-ai vazut?

Eu si ai nostri multumim Domnului ca ne gasim intregi si sanatosi.

Dorim ca si pe dvoatra sa va gaseasca scrisoarea mea in fericire, pentru care va trimitem, doamnei Iarnik si d-tale inchinaciuni cordiale.


P. Ispirescu




Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (19 aprilie 1884)


Aceasta pagina a fost accesata de 1701 ori.
{literal} {/literal}