Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (15 februarie 1882)

Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (15 februarie 1882)

de Petre Ispirescu


Bucuresti, 15 februarie 1882.

Iubitul meu, domnule Iarnik, Raspunzind epistolei d-tale de la 12 febr. st. n. mai intii ma simt fericit a fi eu cel dintii care sa te felicit pentru postul ce astepti sa dobindesti la universitatea din Praga.

in privinta Bibliei ce ai auzit ca s-a tiparit in dialectul macedo-român, ea este o evangelie, iara nu biblie. Am fost la Ministerul cultelor, cu ale cui speze s-a tiparit, si am cerut d-lui Tocilescu una pentru d-ta. D-sa cu bunavointa mi-a dat-o indata, pe care sper ca o vei fi priimit-o pina azi, caci ti-am trimis-o de sunt acum citeva zile. Numai d. Tocilescu te roaga sa faci o recenziune despre dinsa in jurnalele nemtesti. Pentru aceasta evangelie are sa-ti scrie d-lui, ce sa trimiti ministerului in schimb.

Daca nu poti sa-mi procuri jurnalul de care te-am rugat prin precedenta mea epistola, apoi te rog sa-mi comunici numarul jurnalului si un mic rezumat despre cele ce ai zis acolo.

De la d. Birseanu, am priimit o scrisoare cu data de 12 noiembrie st.v., o scrisoare prin care ma anunta ca acum este mai liber de ocupatii si ca in curind imi va trimite manuscriptele. Pina astazi insa n-am priimit nici o foaie macar. Astfel, astept.

Constantin nu mai putea de bucurie, cind a priimit fotografia lui Iaroslav; sa ti-l tie Dumnezeu tare si mare. Se mira Constantin foarte mult cum de s-a ingrasat baiatul asa. El va multumeste, mai cu seama doamnei Iarnik, pentru atentiunea ce-i dati. Totdauna ne povesteste de traiul de la d-voastra.

intr-una din zilele astea are sa va scrie si el.

Fii, te rog, interpretul familiei mele pe linga d-na Iarnik, aratindu-i ale noastre simtiminte de dragoste si de respect.

D-ta priimeste salutari fratesti si sa auzim de bine,
P. Ispirescu.

Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (15 februarie 1882)


Aceasta pagina a fost accesata de 1620 ori.
{literal} {/literal}