Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (20 iunie 1880)

Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (20 iunie 1880)

de Petre Ispirescu


Bucuresti, 8/20 iunie, 1880.

Iubitul meu, domnule Iarnik, si mie imi pare bine cind auz ca esti multumit de cum merge lucrarea noastra, si de gramada de manuscript ce-mi spui ca creste. Cu toate astea, meritul este al d-tale, carele ma indemni si ma calauzesti.

N-am spus nimic d-lui Misail despre lucrarea noastra. si daca ii vei scrie, eu socotesc sa-i spui ca d-ta singur faci aceasta lucrare; caci eu, om fara titluri, fara sa fiu cunoscut capabil de a intreprinde asa ceva, mi-e teama sa nu creaza ca lucrarea este putin serioasa si atunci scrisoarea d-tale sa nu faca efectul dorit. Eu cu placere ma voi face mijlocitor, ducind insumi scrisoarea dumitale la d. Misail, acasa.

Priimesc de bun tot ce-mi scrii despre plecarea lui Constantin si despre trimiterea comptului. tiu insa sa-ti multumesc din suflet si mai cu seama doamnei Iarnik, pe care n-am fericirea s-o cunosc, pentru modul cum ati sarbatorit ziua onomastica a lui Constantin, crezindu-se el ca acasa la parinti.

Pentru atita bunavointa si iubire manifesta, rog pe Dumnezeu sa va dea sanatate, d-voastra si copilasilor d-voastra, si sa va. trimita toate bunurile pamintesti si ceresti. Mila sa cea bogata sa fie in casa d-voastra.

intr-una din scrisorile trecute, mi-aduc aminte ca mi-ai scris de o persoana cu care erai in relatii ce este Schmutzich. Acum te poti incredinta ce poate fi o alta persoana academiciana de la noi, despre care imi scrii si ma intrebi, tine-se-va el de cuvint sau ba? viitorul iti va arata.

in privinta foii unguresti ce apare in Bucuresti, cu a doua ocazie iti voi arata tot ce voi afla.

Ai nostri saluta cordial pe ai d-voastra.

Sa auzim de bine P. Ispirescu.

P.S. Un lucru am uitat sa te intreb: scrisorile mele fost-au ele totdauna suficient francate?

P.I.




Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (20 iunie 1880)


Aceasta pagina a fost accesata de 1809 ori.
{literal} {/literal}