Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (12 iulie 1880)

Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (12 iulie 1880)

de Petre Ispirescu


Bucuresti, 30 iunie/12 iulie, 1880.

Iubitul meu, domnule Iarnik, Raspunzind epistolei d-tale de la 8 iulie  mai intii cat. sa-ti marturisesc ca urarile d-tale pentru ziua mea onomastica a umplut de bucurie pe toata familia mea; pentru care iti multumesc cu desavirsire. Eu si ai mei va uram si d-voastra toate fericirile dorite.

Am fost cu scrisoarea d-tale la d. Misail. D-sa tocmai publica in Binele public un sir de articoli, din care zice ca vei putea spicui o buna parte din Istoria literaturei moderne a romanilor. Cu toate astea mi-a luat scrisoarea si mi-a zis ca are sa o citeasca cu atentiune, si-mi va da raspunsul peste citeva zile, cind ma voi mai duce inca odata la d-sa. Numerile Binelui public, in care se publica articolii d-lui Misail, voi cauta sa ti le procur.

Mai alaltaieri, ti-am mai expediat:

1. O poezie a lui Eliade, Macesul si florile;

2. Reproduceri dupa Conachi;

3. Frantozitele de Faca.

Miine iti voi mai trimite: reproduceri dupa Bolliac.

Acum ma ocup a copia dupa Cavalerul Stamate, Paris Momuleanul si Golescu.

Voi cauta sa-ti procur si cartile ce mi-ai cerut.

in privinta plecarii lui Constantin, te rog sa-i dai strictul necesar, adeca: toate albiturile sau rufele si doua rinduri de haine, unul ce va fi pe dinsul si altul in sacul de calatorie.

Bine ar fi sa-i cumperi o pareche de cizme.

Ma vei indatora, daca mi-ai face placere sa-mi cumperi seri viciul de masa, despre care ti-am vorbit intr-o scrisoare precedenta.

Bine ai regulat d-ta calatoria lui Constantin. Eu voi ies. sa-l intimpin la Smirda. Recomanda-i numai, te rog, sa ramiie linistit pe vapor pina voi veni linga dinsul. Cind ma va vedea sa nu sara nerabdator inaintea mea, ci sa ma astepte in pace, stapinindu-si nerabdarea.

Eu si cu ai mei va trimitem salutari cordiale, atit dumitale cit si doamnei Iarnik, careia ii uram ceas bun.

Sanatate si voie buna..

P. Ispirescu




Scrisoare Petre Ispirescu catre Iarnik (12 iulie 1880)


Aceasta pagina a fost accesata de 1777 ori.
{literal} {/literal}